Dienend beroep

Trainingsacteren is een dienend beroep. Een trainingsacteur is één van de leermiddelen die een trainer kan inzetten, en de acteur dient dan ook te allen tijde in de gaten te houden dat het bij een training niet om zijn ‘glansrol’ gaat, maar om effectief spel, waardoor deelnemers aan een training zo veel mogelijk kunnen leren.

 

Feedback

Naast het geloofwaardig spelen van een situatie is het geven van feedback achteraf zo mogelijk nog belangrijker. Wat in het taalgebruik, stemintonatie of lichaamshouding van de deelnemer maakte nou precies dat de trainingsacteur zo reageerde als hij reageerde? Het vermogen om tijdens het spelen van een situatie een zogenaamde ‘helikopterview’ in te nemen is erg belangrijk voor een trainingsacteur.

 

Ik ben sinds 2007 master in NLP (Neuro-Linguïstisch Programmeren). Binnen NLP is het geven van feedback essentieel. In mijn werk als trainingsacteur pluk ik hier dagelijks de vruchten van.  

 

 

    

Fokke en Sukke begrijpen het!

 

 

All-round trainingsacteur

Door jarenlange ervaring op het gebied van acteren, cabaret en dramaonderwijs ben ik uitstekend in staat om in een trainingssituatie een geloofwaardig personage neer te zetten. De trainingsvormen waarin ik me thuis voel zijn heel divers, en lopen uiteen van agressie- tot verkooptraining, van training in gesprekstechnieken tot zogenaamde 'managementgames'.

 

Door mijn grote werkervaring als leerkracht, is onderwijs het vakgebied waar ik van nature veel affiniteit mee heb en veel kennis over in huis heb.

 

Ik school me voortdurend bij als trainingsacteur, bijvoorbeeld door middel van opleidingen en workshops bij verschillende acteursbureaus.

 

Ik ben als trainingsacteur zowel per dag als per dagdeel (halve dag) in te schakelen.

 


 

 

Enkele van mijn opdrachtgevers

Nederlandse Spoorwegen

Van Harte en Lingsma opleidingen

Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Malmberg Uitgeverij

De Nederlandsche Bank

Philips

Strukton Civiel

OOG, bureau voor onderwijs en jeugd Amsterdam

LUMC, Leids Universitair Medisch Centrum

OGA, Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam

Rijkswaterstaat

Eneco Joulz

Schoevers Opleidingen

Ministerie van Defensie